cilliary body: اجسام مژگانی
cilliary muscle: ماهیچه مژگانی
cilliary ring: حلقه مژگانی
cilliary processes: زوائد مژگانی
cilliary body: اجسام مژگانی
cilliary muscle: ماهیچه مژگانی
cilliary ring: حلقه مژگانی
cilliary processes: زوائد مژگانی
محققان دانشگاه کالج لندن معتقدند که سلول های بنیادی می توانند در آینده ای نزدیک برای تولید اندام های مصنوعی استفاده شوند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سلول های بنیادی، سلول های بنیادی جنینی(ESC) حتی بعد از قرار گرفتن درون زنجیره ای از پلیمرها و طی فرایندی که آن ها به اصطلاح به صورت بافت های منعطف و مصنوعی بافته می شوند، قادر به زنده ماندن هستند.
محققان دانشگاه کالج لندن روی این موضوع تحقیقاتی انجام داده اند. آنها بر این باورند که سلول های بنیادی می توانند در آینده ای نزدیک برای تولید اندام های مصنوعی استفاده شوند.
در این مطالعه جدید محققان نشان داده اند که می توان با استفاده از یک تکنیک تقریبا جدید، رشته هایی از سلول های بنیادی جنینی را تولید کرد. این تکنیک جدید الکترو اسپری(electrospraying) نام دارد که دو سوزن فولادی ضد زنگ استفاده می کند که هر کدام در یک طرف قرار گرفتند که یک پلیمر ویسکوز و زیست تخریب پذیر را با محلولی از سلول های بنیادی جنینی استفاده می کند.
اعمال نیروی الکتریکی روی سوزن ها موجب بافته شدن چرخشی پلیمرها و سلول ها درون حلقه می شود. بعد از بیرون آوردن این مخلوط از حلقه، ساختاری سه بعدی شکل می گیرد.
محققان با استفاده از تکنیک تقویت دی ان ای، نشان دادند که این سلول ها در ساختار داربست حفظ شده اند و ژن های مربوط به بنیادینگی سلول ها دست نخورده باقی مانده اند و الگوی بیان ژنی سلول های الکترو اسپری شده با سلول های بنیادی کشت شده در شرایط طبیعی یکسان هستند.
در ادامه آن ها معتقدند که بافت های ساخته شده از سلول های بنیادی جنینی در مقایسه با سلول های تخصص یافته تر، بعد از پیوند توانایی بیشتری برای تولید سلول ها و اندام های از دست رفته را دارند. بعد از پیوند، این سلول ها به لطف منعطف بودنشان، بر مبنای جایگاهی که پیوند شده اند، می توانند تحت تاثیر دارو و شرایط موجود در آن محیط به بافت دلخواه تبدیل شوند.
مهر
یک مسئول سازمان غذا و دارو گفت: یکی از راههای موثر برای مصرف مقدار مناسب شکر توجه به نشانگرهای رنگی تغذیه ای بر روی برچسب فرآوردههای غذایی و آشامیدنی است که رنگ سبز بیانگر مقدار اندک، رنگ نارنجی بیانگر مقدار متوسط و رنگ قرمز بیانگر مقدار زیاد است.
رضایی با بیان اینکه قندهای ساده که بخش مهمی از انرژی دریافتی روزانه ما را تشکیل میدهند، بیان کرد: محدوده قابل قبول دریافت کربوهیدراتها از 50 تا 65 درصداز کل انرژی روزانه است که بهتر است عمدتاً از کربوهیدراتهای پیچیده فیبردار اعم از نان، برنج، حبوبات، ماکارونی، سیب زمینی و سبزی و کمتر از 10 درصد آن از شکر تامین شود، همچنین مطالعات اخیر نشان داده است که مصرف قندهای ساده طی سالهای اخیر به دلیل تغییر الگوی مصرف افزایش چشمگیری داشته است.
وی در ادامه عنوان کرد: شکر به منظور ایجاد طعم شیرین، بوی مناسب، افزایش انرژی، بهبود بافت و حتی نگهدارنده در غذاها استفاده میشود، لیکن مصرف زیاد این قبیل قندها به منظور ایجاد طعم شیرین، بوی مناسب، افزایش انرژی، بهبود بافت و حتی نگهدارنده در غذاها استفاده میشود.
رضایی مسئول دبیرخانه برچسب گذاری فراوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: مصرف زیاد قندهای ساده با افزایش میزان تری گلیسرید یا همان چربی و کلسترول خون از عوامل مخاطره آمیز سلامت قلب و عروق است.
وی عنوان کرد: مصرف بی رویه مواد حاوی قندهای ساده همچنین از عامل اصلی پوسیدگی دندان، اضافه وزن، چاقی و عوارض آن مانند افزایش فشار خون، دیابت نیز میشود.
سلامت نیوز
به اطلاع کلیه ی همکاران زیست شناسی می رساند پانزدهمین دوره ی مسابقات آزمایشگاهی کشوری در نیمه ی دوم سال تحصیلی 96-95 برگزار می گردد.
از کلیه ی همکاران محترم تقاضا می گردد جهت برگزاری مرحله ی آموزشگاهی این مسابقات در هفته ی دوم بهمن ماه همکاری و مشارکت فرمایند.
* اطلاعات تکمیلی در بخشنامه ی ارسالی به مدارس