سلول های بنیادی می توانند در آینده ای نزدیک برای تولید اندام های مصنوعی استفاده شوند

محققان دانشگاه کالج لندن معتقدند که سلول های بنیادی می توانند در آینده ای نزدیک برای تولید اندام های مصنوعی استفاده شوند.

تولید اندام‌های مصنوعی با سلول‌های بنیادی جنینی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سلول های بنیادی، سلول های بنیادی جنینی(ESC) حتی بعد از قرار گرفتن درون زنجیره ای از پلیمرها و طی فرایندی که آن ها به اصطلاح به صورت بافت های منعطف و مصنوعی بافته می شوند، قادر به زنده ماندن هستند.

محققان دانشگاه کالج لندن روی این موضوع تحقیقاتی انجام داده اند. آنها بر این باورند که سلول های بنیادی می توانند در آینده ای نزدیک برای تولید اندام های مصنوعی استفاده شوند.

در این مطالعه جدید محققان نشان داده اند که می توان با استفاده از یک تکنیک تقریبا جدید، رشته هایی از سلول های بنیادی جنینی را تولید کرد. این تکنیک جدید الکترو اسپری(electrospraying) نام دارد که دو سوزن فولادی ضد زنگ استفاده می کند که هر کدام در یک طرف قرار گرفتند که یک پلیمر ویسکوز و زیست تخریب پذیر را با محلولی از سلول های بنیادی جنینی استفاده می کند.

اعمال نیروی الکتریکی روی سوزن ها موجب بافته شدن چرخشی پلیمرها و سلول ها درون حلقه می شود. بعد از بیرون آوردن این مخلوط از حلقه، ساختاری سه بعدی شکل می گیرد.

محققان با استفاده از تکنیک تقویت دی ان ای، نشان دادند که این سلول ها در ساختار داربست حفظ شده اند و ژن های مربوط به بنیادینگی سلول ها  دست نخورده باقی مانده اند و الگوی بیان ژنی سلول های الکترو اسپری شده با سلول های بنیادی کشت شده در شرایط طبیعی یکسان هستند.

در ادامه آن ها معتقدند که بافت های ساخته شده از سلول های بنیادی جنینی در مقایسه با سلول های تخصص یافته تر، بعد از پیوند توانایی بیشتری برای تولید سلول ها و اندام های از دست رفته را دارند. بعد از پیوند، این سلول ها به لطف منعطف بودنشان، بر مبنای جایگاهی که پیوند شده اند، می توانند تحت تاثیر دارو و شرایط موجود در آن محیط به بافت دلخواه تبدیل شوند.

 مهر

۷ بلایی که شکر بر روی بدن می‌آورد

یک مسئول سازمان غذا و دارو گفت: یکی از راههای موثر برای مصرف مقدار مناسب شکر توجه به نشانگرهای رنگی تغذیه ای بر روی برچسب فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی است که رنگ سبز بیانگر مقدار اندک، رنگ نارنجی بیانگر مقدار متوسط و رنگ قرمز بیانگر مقدار زیاد است.


رضایی با بیان اینکه قندهای ساده که بخش مهمی از انرژی دریافتی روزانه ما را تشکیل می‌دهند، بیان کرد: محدوده قابل قبول دریافت کربوهیدرات‌ها از 50 تا 65 درصداز کل انرژی روزانه است که بهتر است عمدتاً از کربوهیدرات‌های پیچیده فیبردار اعم از نان، برنج، حبوبات، ماکارونی، سیب زمینی و سبزی و کمتر از 10 درصد آن از شکر تامین شود، همچنین مطالعات اخیر نشان داده است که مصرف قندهای ساده طی سالهای اخیر به دلیل تغییر الگوی مصرف افزایش چشمگیری داشته است.

وی در ادامه عنوان کرد: شکر به منظور ایجاد طعم شیرین، بوی مناسب، افزایش انرژی، بهبود بافت و حتی نگهدارنده در غذاها استفاده می‌شود، لیکن مصرف زیاد این قبیل قندها به منظور ایجاد طعم شیرین، بوی مناسب، افزایش انرژی، بهبود بافت و حتی نگهدارنده در غذاها استفاده می‌شود.

رضایی مسئول دبیرخانه برچسب گذاری فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: مصرف زیاد قندهای ساده با افزایش میزان تری گلیسرید یا همان چربی و کلسترول خون از عوامل مخاطره آمیز سلامت قلب و عروق است.

وی عنوان کرد: مصرف بی رویه مواد حاوی قندهای ساده همچنین از عامل اصلی پوسیدگی دندان، اضافه وزن، چاقی و عوارض آن مانند افزایش فشار خون، دیابت نیز می‌شود.

سلامت نیوز

پانزدهمین دوره ی مسابقات آزمایشگاهی

به اطلاع کلیه ی همکاران زیست شناسی می رساند پانزدهمین دوره ی مسابقات آزمایشگاهی کشوری در نیمه ی دوم سال تحصیلی 96-95 برگزار می گردد. 

از کلیه ی همکاران محترم تقاضا می گردد جهت برگزاری مرحله ی آموزشگاهی این مسابقات در هفته ی دوم بهمن ماه همکاری و مشارکت فرمایند.

* اطلاعات تکمیلی در بخشنامه ی ارسالی به مدارس

خلاصه مطالب مطرح شده در جلسه سرگروههای استانی با مولف کتب درسی

در کنار همایش زیست فناوری که در مورخه 3 تا 5 آذرماه در تهران برگزار شد جلسه ای بین سرگروههای زیست شناسی کشوری و آقای فخریان مولف محترم کتب درسی برگزار گردید.  آنچه در این جلسه مطرح شده به صورت خلاصه به شرح زیر است.

 همه همکاران سرگروه از کتاب زیست دهم ،حجم مطالب، ناهماهنگی بین ارائه مطالب، نداشتن شیوه ارزشیابی مشخص و مناسب نبودن محتوای کتاب ناراضی بودند و به شدت اصرار داشتند که در کتاب تجدید نظر شود. آقای فخریان در پاسخ گویی به مطالب مطرح شده موارد زیر را مطرح کردند:

1- تغییر واژگان کتب درسی  دستور وزارتی بوده و در همه کتب درسی در سالهای آینده اعمال خواهد شد و بنابراین تغییری در آن صورت نخواهد گرفت اما واژگان اصلی نیز در کنار آنها قرار خواهد گرفت.

2- بخشهایی از کتاب درسی در سال آینده تعدیل خواهد شد.

3-  بخشی تحت عنوان مولکولهای زیستی به کتاب درسی اضافه خواهد شد.

 

رفع بوی بد دهان

چگونه بوی بد دهان را از بین ببریم؟

با جویدن زیره دیگر با بوی بد دهان خداحافظی کنید. جدا از مسواک و نخ دندان می توانید برای تازه کردن بوی دهان زیره بجوید.

خلاص شدن از شر بوی بدن دهان برای هرکسی یک معجزه محسوب میشود و دیگر کابوس صحبت کردن رو در رو با کسی را نخواهید داشت.

 

به گزارش بدونیم؛ بوی بد دهان کمی ناراحت کننده و مشکل ساز است. هنگامی که دوستانتان نزدیک شما هستند ممکن است برایشان ناخوشایند باشد. حتی در جمع دلتان نمی خواهد دهانتان را به صحبت باز کنید. ممکن است به پزشک مراجعه کرده باشید و با وجود مصرف داروهای تجویزی او هنوز هم مشکلتان حل نشده باشد. پس این روش ها را به شما پیشنهاد کنم.

 

جعفری بجوید

 

این سبزی را بجوید تا تاثیر آن را تمیزی دهان ببینید. در نهایت دهان شما تازه و خوشبو می شود. حتی می توانید از آب این سبزی به عنوان شوینده دهان استفاده کنید تا از بوی بد دهانتان خلاص شوید.

 

روغن نارگیل

 

تصور نکنید که روغن نارگیل تنها برای مو و پوست مفید است. می توانید از روغن نارگیل برای دندان ها نیز استفاده کنید. برای این کار باید ۲ قاشق سوپ خوری روغن نارگیل را با ۳ قاشق سوپ خوری جوش شیرین مخلوط کنید و دندان ها را هر روز صبح و شب با آن مسواک بزنید. این ترکیب میکروب ها و باکتری های دهان را از بین می برد. دهان را تمیز و تازه و برای همیشه از بوی بد آزاد می کند.

 

زیره

 

با جویدن زیره دیگر با بوی بد دهان خداحافظی کنید. جدا از مسواک و نخ دندان می توانید برای تازه کردن بوی دهان زیره بجوید.

 

روغن ضروری نعناع فلفلی

 

نعناع فلفلی علاوه بر این که برای رشد موها بسیار مفید است دهان را نیز خوشبو می کند. فقط یک قطره از این روغن روی زبان برای خوشبو کردن و از بین بردن باکتری های دهان کافی است. بهتر است این کار را صبح ها قبل از رفتن به محل کار انجام دهید.

 

شوینده لیمو، عسل و دارچین

 

این ترکیب خوشمزه بوی بد دهان را برای تمام روز از بین می برد. آب ۲ عدد لیمو را بگیرید و نصف قاشق چای خوری دارچین، نصف قاشق چای خوری جوش شیرین و ۱ قاشق چای خوری عسل به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس مواد را در یک فنجان آب گرم حل کنید و داخل بطری بریزید. هر وقت نیاز به شوینده دهان داشتید از آن استفاده کنید.

 

لیمو و سرکه سیب

 

فواید سرکه سیب بی شمار است. آب یک عدد لیمو و یک فنجان سرکه را در نصف لیوان آب حل کنید. یک قاشق سوپ خوری عسل و یک قطره روغن نعناع فلفلی به آن اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید و در یک بطری بریزید. دهان را با آن بشوئید و برای همیشه از بوی بد دهان خلاص شوید.

منبع: سایت شهر خبر

دعوت از همکاران برای شرکت در مباحث کلینیک مجازی

از همکاران گرامی،  دبیران محترم زیست شناسی به ویژه سرگروه های ارزشمند نواحی خواهشمندیم که در مباحث ارزشمند کلینیک مجازی دبیرخانه کشوری شرکت فرمایند و از نام قم نیز در نام کاربری خود استفاده فرمایند تا میزان فعالیت آنها از بقیه مجزا و مشخص باشد. امید است که به زودی کلینیک مجازی به بانک ارزشمند و ماندگاری از سوال و جواب های زیستی تبدیل شود.

 لینک کلینیک مجازی :

کلیک نمایید

 

دعوت از همکاران برای شرکت در مباحث کلینیک مجازی

از همکاران گرامی،  دبیران محترم زیست شناسی به ویژه سرگروه های ارزشمند نواحی خواهشمندیم که در مباحث ارزشمند کلینیک مجازی دبیرخانه کشوری شرکت فرمایند و از نام قم نیز در نام کاربری خود استفاده فرمایند تا میزان فعالیت آنها از بقیه مجزا و مشخص باشد. امید است که به زودی کلینیک مجازی به بانک ارزشمند و ماندگاری از سوال و جواب های زیستی تبدیل شود.

 لینک کلینیک مجازی :

کلیک نمایید

 

 

تولید آنتی بیوتیک ازمغزسوسک حمام

تولید آنتی بیوتیک ازمغزسوسک حمام سیمون لی (Simon Lee) میکروبیولوژیست در تاریخ ۷ سپتامبر در نشست میکروبیولوژی عمومی که در دانشگاه ناتینگهام انگلستان برگزار شد، بیان کرد که در یک آزمایش عصاره مغز و دیگر بافت های عصبی سوسک آمریکایی (Periplaneta america) و ملخ بیابان (SchistoCerca gregaria) قادراست در آزمایشگاه بیش از 90 درصد باکتری های استافیلوکوکوس آئورس و اشرشیا کولی مقاوم در برابر متی سیلین (آزمایش حساس یا مقاوم بودن باکتری ها نسبت به این ماده) را از بین ببرند ـ بدون اینکه به سلول های بافت انسانی آسیب برسانند. به گفته لی، تولید آنتی بیوتیک های ویژه توسط سوسک ها برای محققان غافلگیرکننده نیست. این حشرات اغلب در شرایط غیر بهداشتی به سر می برند که تحت این شرایط مجبورند با باکتری های مختلفی مبارزه کنند. «از این رو منطقی است که آنها روش هایی را برای دفاع از خود در برابر میکروارگانیسم ها به کار گیرند.» در ادامه تحقیقات آشکار شد که ۹ ملکول مسئول فعالیت های ضد میکروبی در بافت ملخ می باشد گر چه این مقدار، تعدادی است که تاکنون شناسایی شده است. همچنین تیم تحقیقاتی در حال کار بر روی جزئیات ترکیبات ضد میکروب سوسک نیز می باشد. کارل لوونبرگر (Carl Lowenberger) انگل شناسی از دانشگاه فراسر سیمون در بورنابی کانادا اظهار می دارد که این ترکیبات ملکولی ممکن است در کنار یکدیگر کارایی داشته باشند. وی می افزاید: احتمال دارد تجمیع مقدار زیادی از این ملکول ها برای مبارزه با یک عفونت در انسان مورد نیاز باشد و شاید در آینده ملکول هایی که هنوز شناخته نشده اند در مبارزه با عفونت های انسانی مفید از کار درآیند.