برای دریافت ومشاهده فیلم کلیک کنید.
متن پیشنهادی برای صفحات 19 و 20 زیست دهم
برای مشاهده متن پیشنهادی اینجا را کلیک کنید.
فرم ارزیابی نواحی
برای دریافت فرم ارزیابی نواحی اینجا را کلیک کنید
بارم بندی پیشنهادی زیست دهم
بارم بندی زیست شناسی دهم
فصل |
نوبت اول 20 نمره از قسمت اول کتاب |
نوبت دوم (5نمره از قسمت اول ،15 نمره از قسمت دوم) |
نوبت شهریور |
|
فصل |
20 نمره از کل کتاب |
|||
1 |
2 |
0/5 |
1 |
1 |
2 |
6/5 |
2 |
2 |
3/5 |
3 |
4/5 |
1/5 |
3 |
2/5 |
4( تا گفتار 3«خون») صفحه 79 |
4 |
1 |
4 |
3/5 |
فعالیتها |
3 |
- |
- |
- |
4(گفتار خون تا آخر فصل) |
- |
2 |
- |
- |
5 |
- |
3 |
5 |
1/5 |
6 |
- |
4 |
6 |
2/5 |
7 |
- |
4 |
7 |
2/5 |
فعالیتهای بخش دوم کتاب |
- |
2 |
فعالیتها |
3 |
جمع |
20 |
20 |
- |
20 |
کتاب زیست شناسی دهم
گروه زیست شناسی استان قم آماده پذیرش نظرات همه دبیر ان و دانش آموزان عزیز در زمنیه کتاب زیست شناسی دهم از طریق ایمیل گروه به آدرس این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید می باشد.
خوراکیهای ضد درد
سلامت نیوز:یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به خواص برخی مواد غذایی گفت: بعضی از مواد خوراکی میتوانند درد را کاهش دهند و سبب تسکین آن شوند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران، دکتر رضا صفوی افزود: دردهای مزمن به حدی نافذ و شدید هستند گاهی اوقات حتی با استفاده از داروها نیز نمیتوان باعث تسکین موقت آنها شد.
وی گفت: از هر ۵ نفری که مبتلا به درد مزمن هستند معمولاً ۴ نفر آنها درمانهای جایگزینی مانند خوردن مواد غذایی تسکین دهنده درد را امتحان کردهاند. افراد توانستهاند با خوردن این غذاها به تسکین درد خود کمک کنند.
صفوی تصریح کرد: مهمترین خوردنیهای تسکین دهنده درد عبارتند از: قهوه، زنجبیل، روغن زیتون، ماهی، زردچوبه، انگور قرمز، نعناع، گیلاس ترش، پرتقال و آویشن.
وی افزود: انگور قرمز حاوی یک ترکیب شیمیایی به نام رسوراترول است که خاصیت ضدالتهابی دارد. در خوراکیهایی مانند میوه توت میتوان این ترکیب شیمیایی را یافت. رسوراترول باعث متوقف ساختن سلولهایی میشود که در افزایش درد مؤثر هستند. این ترکیب شیمیایی در مقابله با درد مؤثر است. با ترکیب رسوراترول و زردچوبه و مصرف این ترکیب میتوان توانایی بدن را در مقابله با التهاب افزایش داد. مواد غذایی همچون آناناس، کرفس، درخت بید، ریحان و زیره نیز خاصیت ضد التهابی، ضد درد و ضد تورم دارند و درد مفاصل را کاهش میدهند.
خوراکیهای ضد درد:
زردچوبه:
کورکومین فعال زردچوبه و یک آنتیاکسیدان قوی است. خواص ضدالتهابی و ضد درد دارد زردچوبه یک روش محتمل برای تسکین درد مزمن بیماری آرتریت روماتوئید است. زردچوبه را به عنوان کپسول نیز میتوان یافت برای کاهش دردهای مزمن میتوان به غذاها زردچوبه افزود.
روغن زیتون:
زیتون خواص ضدالتهابی دارد. افرادی که مزایای رژیم غذایی مدیترانهای را میدانند کمتر دچار مشکلات سلامت مرتبط با التهاب مانند بیماری مفصلی یا دیابت شدهاند. روغن زیتون حاوی ترکیباتی مانند ایبوپروفن و ژلوفن است که میتواند به تسکین درد کمک کند. اگر درد مزمن دارید از این روغن در سالادها و غذاهای خود استفاده کنند.
قهوه:
مصرف بسیار کم قهوه باعث کاهش احساس خستگی در هنگام انجام کار میشود. قهوه یکی از منابع غذایی کافئیندار است. کافئین را میتوان در شکلات و چای نیز یافت. کافئین باعث تسکین درد میشود اما در مورد میزان مصرف کافئین باید با پزشک خود صحبت کنید.
ماهی:
یکی از غذاهای دریایی و سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است. ماهی ارزش غذایی فراوانی دارد و نه تنها در کاهش التهاب مؤثر است بلکه مزایای سلامت دیگری نیز دارد. ماهی تأثیر زیادی در کاهش درد داشته و باعث کاهش التهاب درد مفاصل میشود، این غذای دریایی میتواند درد حاصل از آرتروز را محافظت کند.
زنجبیل:
یک داروی گیاهی، خوراکی و ادویهای است. برای تسکین حالت تهوع میتوان از این گیاه استفاده کرد. زنجبیل میتواند درد حاصل از تورم را تسکین دهد. این گیاه تأثیر منظم و دائم در کاهش درد مفاصل دارد. گذاشتن زنجبیل در رژیم غذایی یا مصرف قرص زنجبیل عوارض جانبی دارد، این عوارض محدود و ناچیز است.
پرتقال:
سرشار از ویتامینC است و در رفع سرماخوردگی مفید میباشد. پرتقال حاوی آنتی اکسیدان هستند که باعث کاهش خطر ابتلا به بیماریهای التهابی مانند آرتریت روماتوئید میشود. خوردن این میوه در عدم ابتلا به بیماریهای التهابی و تورمی مؤثر است.
آویشن:
گیاهی است که برگهای کوچک و خوشمزه دارد و میتوان از آن به عنوان طعم دهنده در بسیاری از غذاها استفاده کرد. ترکیبات موجود در آویشن درد را کاهش میدهد. آویشن به عنوان یک داروی ضدالتهاب بر روی دردهای مزمن تأثیر فراوانی دارد. برای افراد مبتلا به درد مزمن توصیه میشود که از آویشن به عنوان طعم دهنده در خورشتها، سسها و دیگر غذاهای خود استفاده کنند.
خوراکی هایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن
تقريبا هر جا كه صحبت از بالا بردن سيستم ايمني بدن ميشود، پاي آنتياكسيدان در ميان است. آنتياكسيدانها، مؤثرترين ماده غذايي در بالا بردن ايمني بدن هستند كه از تشكيل راديكالهاي آزاد در سلولها جلوگيري ميكنند و مانع از ابتلا به طيف گستردهاي از بيماريها ميشوند..
آنتياكسيدان از كجا بياوريم؟
آنتياكسيدانها را در كدام منابع غذايي ميتوان پيدا كرد؟ آنطور كه كارشناس تغذيه ما ميگويد، آنتياكسيدانها در گياهان سبز، ميوههاي تازه، آجيل و... پيدا ميشوند. مرغوبترين آنتياكسيدانها ويتامينهاي E، C، A و بتاكاروتن هستند. بنابراين هرچيزي كه اين ويتامينها و مواد معدني را در خود داشته باشد، يك ايمنكننده قوي بدن بهحساب ميآيد.
سلامت نیوز