آشنایی با یکی از پژوهشگران عصر صفویه



 

 

آشنایی با یکی از پژوهشگران عصر صفویه:

پروفسور راجر مروین سیوریRoger Mervyn Savory استاد بازنشسته دانشگاه تورنتو است. زمینهٔ کاری وی ایران شناسی به ویژه دوران صفویه می­باشد و کتاب های زیادی در این زمینه نوشته است.

 

او در 27 ژانویه 1925 در پیتربورو انگلیس متولد شد. طی سال‌های 47-1943 نخست در خدمت ارتش و سپس به عنوان کارمند وزارت خارجه بریتانیادر ایران اقامت داشت. پس از مراجعت به انگلستان، در سال 1950 در رشته شرق‌شناسی از دانشگاه آکسفوردلیسانس گرفت و در سال‌های 60-1950 به تدریس زبان فارسیدر مرکز مطالعات شرقی و آفریقاییدانشگاه لندن اشتغال داشت.

در سال 1958 از همان دانشگاه در رشته ایران‌شناسی دکترا گرفت و از آن پس نیز به عنوان استاد مطالعات اسلامی و خاور نزدیکبه تدریس و تحقیق در مراکز آموزشی مختلف پرداخته است. از سال 1976 تا کنون سیوری عهده‌دار کرسی امور خاورمیانه و اسلامی در کالج تورونتو کانادا است و کتاب حاضر حاصل همین دوران است.

از جمله آثار سیوری می‌توان به مقالات متعدد در دائرةالمعارف اسلام، همکاری در تألیف کتاب ایران بعد از اسلام، مروری بر تاریخ، فرهنگ و زبان آن (1964)، ویرایش کتاب مقدمه‌ای بر تمدن اسلامی (1976)، و ترجمه­ی تاریخ عالم آرای عباسیاثر اسکندر بیگ منشی (2 جلد 1978) اشاره کرد.او جزو نویسندگان تاریخ اسلام کمبریجو تاریخ ایران کمبریجبوده است.

آثار وی میتواند از منابع مفید مطالعه ی همکاران در تاریخ دوره ی صفویه باشد.