تک مناره میدان کهنه قم

 

  

 

تک مناره میدان کهنه قم

منار یا مناره اسم مکان از ماده ، نور یا نار است که همان مکان نور یا مکان اتشگاه و مکان روشنایی می باشد .مناره یک ستون بلند است که در گذشته ها نیز این معماری جهت ارسال پیام ها ، هدایت پیک ها و چاپارها و راهنمایی مسافرانی که در جاده ها بودند استفاده می شده است . با ظهور اسلام از این معماری جهت جایگاه موذن برای گفتن اذان بهره می برده اند و کاربری مناره ها در ممالک اسلامی تغییر می یابد در قم  نیز در محله ای به نام میدان کهنه این میراث ارزشمند را می توان مشاهده نمود .این منطقه کهن در قم تا اتمام دوران قاجاریان ، همچنان به عنوان مرکز شهر قم شناخته می شده است .در قرن 12 هجری (هاتف اصفهانی ) در دیوان خود قطعه ای را در مورد مرمت گلدسته های قدیمی قم اورده است که به این منار اشاره دارد .معماری این منار به صورت رگچین آجری شبیه مناره هایی که در دوران سلجوقیان ساخته می شد ، احداث شده است .

منار میدان کهنه در شهر قم ، یکی اثار ارزشمند تاریخی است که در آذرماه 1380به ثبت ملی رسیده است .

نقش یوز پلنگ ایرانی بر روی سفالی از تپه باستانی قمرود

   این سفال در موزه ملی ایران باستان در تهران نگهداری می‌شود. نقوش     روی سفال گواه وجود «یوزپلنگِ ایرانی» در حیات وحش منطقه قمرود،       در شمال شرقی استان قم است.
   خطوط روی سفال نشان دهنده این است که سفال با چرخ سفالگری             ساخته شده است.
   چرخ سفالگری از مهم‌ترین ابداعات بشری در هزاره سوم قبل از میلاد       مسیح است.
   در استان قم، تپه‌های باستانی هم‌زمان با آغاز یک‌جانشینی در فلات         ایران شکل گرفته‌اند. سه تا از این تپه‌ها کاووش شده‌اند. این سه تپه     باستانی شامل تپه قلی‌درویش، قره‌تپه قمرود و تپه صرم است.

اماکن مذهبی قم

 

اماکن مذهبی قم

شش امام زاده- روستای قم رود

این زیارتگاه تنها امامزاده شاخص و برجسته دهستان قمرود است كه به سبكی ساده و با ویژگی های معماری بومی منطقه در سال 1331 هـ . ق ( عصر ناصری) به همت ” مهندس الممالك غفاری ” بنا شده است . در این بقعه چنانچه از نام آن بر می آید، شش تن كه همه از نوادگان امام موسی كاظم (ع) هستند ، مدفونند. ویژگی شاخص بنا ، كاشی های هفت رنگ عصر قاجاریه و كتیبه های كاشی كاری بر فراز قسمت ورودی بناست.

اقتباس از سایت سیری در ایران