۷ بلایی که شکر بر روی بدن می‌آورد

یک مسئول سازمان غذا و دارو گفت: یکی از راههای موثر برای مصرف مقدار مناسب شکر توجه به نشانگرهای رنگی تغذیه ای بر روی برچسب فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی است که رنگ سبز بیانگر مقدار اندک، رنگ نارنجی بیانگر مقدار متوسط و رنگ قرمز بیانگر مقدار زیاد است.


رضایی با بیان اینکه قندهای ساده که بخش مهمی از انرژی دریافتی روزانه ما را تشکیل می‌دهند، بیان کرد: محدوده قابل قبول دریافت کربوهیدرات‌ها از 50 تا 65 درصداز کل انرژی روزانه است که بهتر است عمدتاً از کربوهیدرات‌های پیچیده فیبردار اعم از نان، برنج، حبوبات، ماکارونی، سیب زمینی و سبزی و کمتر از 10 درصد آن از شکر تامین شود، همچنین مطالعات اخیر نشان داده است که مصرف قندهای ساده طی سالهای اخیر به دلیل تغییر الگوی مصرف افزایش چشمگیری داشته است.

وی در ادامه عنوان کرد: شکر به منظور ایجاد طعم شیرین، بوی مناسب، افزایش انرژی، بهبود بافت و حتی نگهدارنده در غذاها استفاده می‌شود، لیکن مصرف زیاد این قبیل قندها به منظور ایجاد طعم شیرین، بوی مناسب، افزایش انرژی، بهبود بافت و حتی نگهدارنده در غذاها استفاده می‌شود.

رضایی مسئول دبیرخانه برچسب گذاری فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: مصرف زیاد قندهای ساده با افزایش میزان تری گلیسرید یا همان چربی و کلسترول خون از عوامل مخاطره آمیز سلامت قلب و عروق است.

وی عنوان کرد: مصرف بی رویه مواد حاوی قندهای ساده همچنین از عامل اصلی پوسیدگی دندان، اضافه وزن، چاقی و عوارض آن مانند افزایش فشار خون، دیابت نیز می‌شود.

سلامت نیوز

دعوت از همکاران برای شرکت در مباحث کلینیک مجازی

از همکاران گرامی،  دبیران محترم زیست شناسی به ویژه سرگروه های ارزشمند نواحی خواهشمندیم که در مباحث ارزشمند کلینیک مجازی دبیرخانه کشوری شرکت فرمایند و از نام قم نیز در نام کاربری خود استفاده فرمایند تا میزان فعالیت آنها از بقیه مجزا و مشخص باشد. امید است که به زودی کلینیک مجازی به بانک ارزشمند و ماندگاری از سوال و جواب های زیستی تبدیل شود.

 لینک کلینیک مجازی :

کلیک نمایید

 

 

تولید آنتی بیوتیک ازمغزسوسک حمام

تولید آنتی بیوتیک ازمغزسوسک حمام سیمون لی (Simon Lee) میکروبیولوژیست در تاریخ ۷ سپتامبر در نشست میکروبیولوژی عمومی که در دانشگاه ناتینگهام انگلستان برگزار شد، بیان کرد که در یک آزمایش عصاره مغز و دیگر بافت های عصبی سوسک آمریکایی (Periplaneta america) و ملخ بیابان (SchistoCerca gregaria) قادراست در آزمایشگاه بیش از 90 درصد باکتری های استافیلوکوکوس آئورس و اشرشیا کولی مقاوم در برابر متی سیلین (آزمایش حساس یا مقاوم بودن باکتری ها نسبت به این ماده) را از بین ببرند ـ بدون اینکه به سلول های بافت انسانی آسیب برسانند. به گفته لی، تولید آنتی بیوتیک های ویژه توسط سوسک ها برای محققان غافلگیرکننده نیست. این حشرات اغلب در شرایط غیر بهداشتی به سر می برند که تحت این شرایط مجبورند با باکتری های مختلفی مبارزه کنند. «از این رو منطقی است که آنها روش هایی را برای دفاع از خود در برابر میکروارگانیسم ها به کار گیرند.» در ادامه تحقیقات آشکار شد که ۹ ملکول مسئول فعالیت های ضد میکروبی در بافت ملخ می باشد گر چه این مقدار، تعدادی است که تاکنون شناسایی شده است. همچنین تیم تحقیقاتی در حال کار بر روی جزئیات ترکیبات ضد میکروب سوسک نیز می باشد. کارل لوونبرگر (Carl Lowenberger) انگل شناسی از دانشگاه فراسر سیمون در بورنابی کانادا اظهار می دارد که این ترکیبات ملکولی ممکن است در کنار یکدیگر کارایی داشته باشند. وی می افزاید: احتمال دارد تجمیع مقدار زیادی از این ملکول ها برای مبارزه با یک عفونت در انسان مورد نیاز باشد و شاید در آینده ملکول هایی که هنوز شناخته نشده اند در مبارزه با عفونت های انسانی مفید از کار درآیند.

ایران بیودیزل

سایت ایران بیودیزل http://www.biodiesel.ir/fa/