بلا استفاده ماندن ۹۰ درصد مغز انسان، واقعیت ندارد

بر خلاف این باور رایج که انسان فقط از ۱۰درصد مغز خود استفاده می‌کند، دانشمندان معتقدند انسان تمام مغز خود را مورد استفاده قرار می‌دهد.

پزشکانی که در دانشگاه‌های کمبریج و پرینستن به پژوهش در مورد فعالیت‌های مغزی انسان مشغولند، عقیده دارند که تمام این ارگان در تمام مدت به فعالیت مشغول است، چون سلول‌های عصبی درگیر در فرایند تفکر، به طور دائم فعال هستند. دانشمندان می‌گویند این گفته قدیمی که انسان فقط 10 درصد مغز خود را مورد استفاده قرار می‌دهد، یک افسانه است و واقعیت ندارد...

منبع:

http://www.irinn.ir/news/61460/%D8%A8%D9%84%D8%A7-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%81%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D9%85%D8%A7%D9%86%D8%AF%D9%86-%DB%B9%DB%B0-%D8%AF%D8%B1%D8%B5%D8%AF-%D9%85%D8%BA%D8%B2-%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%A7%D9%86%D8%8C-%D9%88%D8%A7%D9%82%D8%B9%DB%8C%D8%AA-%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF

بر خلاف این باور رایج که انسان فقط از ۱۰درصد مغز خود استفاده می‌کند، دانشمندان معتقدند انسان تمام مغز خود را مورد استفاده قرار می‌دهد.

پزشکانی که در دانشگاه‌های کمبریج و پرینستن به پژوهش در مورد فعالیت‌های مغزی انسان مشغولند، عقیده دارند که تمام این ارگان در تمام مدت به فعالیت مشغول است، چون سلول‌های عصبی درگیر در فرایند تفکر، به طور دائم فعال هستند. دانشمندان می‌گویند این گفته قدیمی که انسان فقط 10 درصد مغز خود را مورد استفاده قرار می‌دهد، یک افسانه است و واقعیت ندارد.

باربارا ساهاکیان، استاد کلینیک روانشناسی عصبی دانشگاه کمبریج می‌گوید، این ایده که ما فقط درصد کوچکی از مغز خود را مورد استفاده قرار می‌دهیم، «به هیچ‌وجه درست نیست.» وی می‌گوید کل مغز همیشه فعال است و نورون‌ها، سلول‌های عصبی درگیر در فرایند تفکر، همیشه مشغول انجام دادن کاری هستند.

 

مناطق مختلف مغز برای انجام عملکردهای مختلف بدن نظیر دیدن، شنیدن، صحبت کردن و کنترل عضلات مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

به گفته پروفسور ساهاکیان، این ایده که 90 درصد از مغز بلا استفاده باقی می‌ماند، به هیچ‌وجه با تحلیل‌های صورت گرفته، مطابقت ندارد. وی معتقد است که روانشناسان اولیه این تصور غلط را رایج کردند و پس از آن، دیل کارنگی در کتاب «آیین دوست یابی» (How to Win Friends and Influence People) که در سال 1936 منتشر کرد، به جا افتادن و نشر بیشتر این باور غلط کمک کرد.

 

سام وانگ، دانشمند عصب شناس از دانشگاه پرینستن معتقد است که این باور غلط توسط مروجان روانشناسی عمومی و «به خود کمک کنیم» که به صورت یک صنعت در آمده، رایج شده است. به گفته این پژوهشگر «اسطوره 10 درصد» فقط برای این به‌وجود آمده که افراد نیازمند درمان امیدوار باشند که بتوانند به وضع خود بهبود ببخشند و برای «منبسط کردن ذهن» کوشش کنند.

 

بر اساس یک نظرسنجی که سال گذشته توسط بنیاد مایکل جی. فاکس برای تحقیقات پارکینسن انجام شد، 65 درصد آمریکاییان به مسئله «استفاده از 10 درصد مغز» باور دارند که این میزان، 5 درصد بیشتر از معتقدان به نظریه تکامل داروین است.

 

باور استفاده انسان از 10 درصد مغز و بلااستفاده ماندن 90 درصد دیگر اخیراً به مضمون یک فیلم سینمایی تبدیل شده  است. در این فیلم که «لوسی» نام دارد اسکارلت جوهانسن بازیگر مشهور هالیوودی نقش شخصیتی را دارد که «یاد می‌گیرد» از تمام مغزش استفاده کند و با قدرت تازه یافته مغز خود می‌تواند به سرعت واکنش نشان دهد و حتی زمان را کنترل کند.

در این فیلم به کارگردانی لوک بسون، مورگان فریمن نقش دانشمند عصب‌شناسی را دارد که می‌گوید:‌ «تخمین زده می‌شود که بیشتر انسان‌ها فقط از 10 درصد ظرفیت مغز خمود استفاده می‌کنند. تصورش را بکن، فقط اگر می‌توانستیم به 100 درصدش دسترسی پیدا کنیم؛ چه اتفاقات جالبی که نمی‌افتاد!»